اخبار داغ
  از حیثیت مجلس دفاع کنید
 بازنشستگان توان گذران زندگی خود را ندارند
 ساماندهی کارکنان دولت با جدیت پیگیری شود
 مردم منتظر اقدام در پرونده فساد واردات چای هستند
 عضو ناظر مجلس در شورای رقابت انتخاب شد
 ارقام تحقق ناپذیر در بودجه وجود ندارد
 کیفیت سوخت ناچارا کاهش داده می‌شود
 حاضران در فیلم غیراخلاقی گیلان بازداشت شدند
 نیروهای طرحی دوران کرونا تعیین تکلیف شود
 به معیشت مردم توجه شود
 مدیر کل آژانس نباید احساسی موضع‌گیری کند
 دولت ساخت مسکن را در اولویت کاری خود قرار دهد
 مجلس به دنبال رفع تبعیض حقوق بازنشستگان
 به تعداد نمایندگان مجلس اضافه می‌شود؟
 شناسایی حدود ۱۱۰ هزار خانه برای دریافت مالیات
 امنیت روانی جامعه را به خطر نیاندازید
 صف‌های سوخت‌گیری در تهران جمع شد؟
 این خانوارها مسکن رایگان می‌گیرند
 پاسخ قالیباف به رئیس سازمان برنامه و بودجه
 هیچ برنامه‌ای برای زمان‌بندی قطع برق وجود ندارد!
دیگر رسانه ها
 ساها در جمع ۵ ایرلاین برتر کشور
 دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۳ بازنگری کند
 گرانی برای مردم مشکل ساز شده است
 عنوان مدرسه از برخی واحدهای آموزشی حذف می‌شود
  کیفیت سوخت ناچارا کاهش داده می‌شود
 بستر ایجاد اشتغال برای جوانان فراهم شود
  اعتیاد اینترنتی کودکان را جدی بگیرید
  سال آینده فشار مالیاتی بر مردم نداریم
 صادرات پیاز و گوجه فرنگی به زودی محدود می شود
 سهمیه سوخت این خودروها قطع می‌شود
 افزایش ۳۰ درصدی حقوق تورم را تشدید می‌کند
 مردم تهران زباله نفس می‌کشند
 خودروهای وارداتی فوتبالیست ها پلاک نمی شوند!
 به سمت حذف «کنکور» می‌رویم
 اختصاص سهام عدالت به نوزادان مطرح نیست
 مدیرعامل چای دبش اختلاسگر نیست!
 نیروگاه‌های استان تهران مازوت مصرف نمی‌کنند
 باید لوازم خانگی باکیفیت وارد شود
 ریالی از بانک مرکزی بابت تنخواه گردان خزانه نگرفتیم
 واردات کالاهای تحریمی تسهیل شد
سرویس :  فرهنگارسال به دوستان ارسال به دوستان نسخه چاپی
شناسه خبر:  4683دوشنبه 25 مهر 1401   |   9:46:54
منتظری:

 ضعف عملکرد دیپلماسی فرهنگی چه تبعاتی برای ایران دارد؟

عضو کمیسیون فرهنگی با اشاره به ضعف دیپلماسی در مسائل فرهنگی گفت: باید دستگاه‌هایی که نقشی در تقویت مسائل فرهنگی کشور دارند با یکدیگر در خصوص آسیب شناسی فرهنگی رایزنی داشته باشند، تا مشخص شود چرا ایران نتوانست در سکوی افتخار تمام حوزه‌های فرهنگی حضور پیدا کند.
به گزارش صندلی سبز؛ به نقل از خانه ملت، غلامرضا منتظری در مورد رتبه پایین ایران در ثبت جهانی آثار باستانی و ضعف دیپلماسی فرهنگی گفت: ایران با ثبت جهانی ۲۴ اثر تاریخی و طبیعی در فهرست جهانی یونسکو در رتبه نهم جهانی از میان ۱۶۱ کشور عضو یونسکو ایستاده است. کشور ما دارای یکی از قدیمی‌ترین تمدن‌های جهان است؛ به گونه‌ای که بسیاری از عناصر فرهنگی در جهان امروز، وامدار تمدن ایرانی هستند.

نماینده گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی افزود: مزیت نسبی ایران اسلامی فرهنگ است، اگر این  مزیت را قدر بدانیم بی تردید بر صدر می‌نشینیم؛ برای انتقال فرهنگ غنی از معرفی مفاخر و مشاهیر گرفته تا آثار ملموس باستانی نیازمند یک کانال ارتباطی موثر هستیم برای اینکه پنجره‌ای به سمت جهان هستی گشوده شود تا تمام دنیا شناخت کلی نسبت به آثار ملموس و غیر ملموس از ایران زمین را داشته باشند؛ چنین اقدامی صورت نپذیرید بی تردید در حاشیه قرار می‌گیریم.

عضو کمیسیون فرهنگی با اشاره به دیپلماسی فرهنگی برای معرفی فرهنگ ایرانی و حفظ و حراست از آنها، یادآور شد: در مبحث دیپلماسی فرهنگی دستگاه‌های مختلف از جمله وزارت امور خارجه نقشی اساسی دارند اما متاسفانه مسائل فرهنگی در حاشیه قرار گرفته و بسیار کم رنگ هستند، با تمام این تفاسیر نهادهایی در کنار آنها تعریف شده‌اند به عنوان مثال سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی که اقدام اصلی آن دیپلماسی فرهنگی است.

منتظری در ادامه با بیان اینکه آسیب شناسی دیپلماسی فرهنگی برای معرفی ایران اسلامی در سطح جهان امری ضروری است، گفت: باید دستگاه‌هایی که نقشی در تقویت مسائل فرهنگی کشور دارند با یکدیگر در خصوص آسیب شناسی فرهنگی رایزنی داشته باشند، تا مشخص شود چرا ایران نتوانست در سکوی افتخار تمام حوزه‌های فرهنگی حضور پیدا کنند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم اظهار داشت: در نشستی که با چند تن از مسئولان سازمان فرهنگ و ارتباطات برگزار کردیم، چالش‌های فرهنگی و هنری مطرح شد. از طرفی باید عملکرد رایزنان فرهنگی در تمام حوزه ها تقویت شود، متاسفانه عملکرد رایزنان فرهنگی در حد انتظار و ظرفیت کشور ایران نیست. در برخی از کشورهای همسایه عملکرد رایزنان فرهنگی ایران به شکل اسمی است و به صورت رسمی اثربخشی لازم را نداشته است.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: حمایت از نقش آفرینی سازمان فرهنگ و ارتباطات در مقیاس بین المللی از موضوعات مهمی بود که باید مورد توجه قرار می‌گرفت تا امروز شاهد انطباق اعتبارات و انتظارات نبودیم، اگر بنا است سازمان های فرهنگی و هنری و یا هر نهاد دیگری در راستای دیپلماسی فرهنگی نقش آفرینی کند باید هزینه قابل قبولی برای آن پرداخت کنیم امروز فرهنگ همتراز سایر حوزه‌ها است؛ بابت این مهم سایر کشورها هزینه سنگینی را پرداخت می‌کنند بر همین اساس باید حمایت‌های مادی و معنوی از این دستگاه‌ها صورت پذیرد البته در نظر بگیریم کمیسیون فرهنگی در مجلس این مهم را آغاز کرده است و در تلاش است این حمایت‌ها افزایش یابد.

منتظری با اشاره به تشکیل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی در مجلس یازدهم، تاکید کرد: فراکسیون دیپلماسی فرهنگی در سال گذشته شکل گرفت، پیشنهاد بنده به مسئولان سازمان فرهنگ و ارتباطات این بود که در اولین فرصت این نشست را برگزار کنند تا از ظرفیت مجلس هم بهره‌مند شوند و از طرفی اگر توجه نکنیم که ضعف عملکرد دیپلماسی چه پیامدهایی را به دنبال دارد بی تردید باید هزینه سنگینی را برای آن بپردازیم. به فرض مثال زبان و ادبیات فارسی به عنوان مهمترین عامل انتقال فرهنگ است که در حوزه تمدن هم حرف نخست را می‌زند؛ اگر زبان فارسی وجود نداشت بسیاری از ایران شناسان در تعریف آثار مفاخر همت نمی‌گماشتند و این مسئله نشان می‌دهد کوتاهی از خودمان است.

عضو کمیسیون فرهنگی ادامه داد: در تقویت دیپلماسی فرهنگی نیازمند یک اقدام گروهی بین سازمان‌ها و نهادهای مرتبط هستیم، در این بین باید چشم اندازی برای آینده دیپلماسی فرهنگی تعریف کنیم تا مشخص شود در چند سال آینده قرار است به اهداف تعیین شده برسیم و یا  چرا اقدامات سفیران فرهنگی از چشم انداز تعیین شده فاصله دارد؟

منتظری با بیان دست درازی بیش از اندازه کشورهای همسایه به آثار ملموس و غیر ملموس میراث فرهنگی کشورمان، گفت: سازمان و دستگاه‌های مختلفی همچون فرهنگ و ارشاد اسلامی و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مسئولیت سنگینی در این بخش دارند، گاهی میراث فرهنگی کشور ما در سکوت خود فریاد می زند. معرفی آثار فرهنگی، هنری و میراث فرهنگی ملموس و غیر ملموس به جهانیان و ثبت آنها به نام ایران بلندترین گام در این راستا است، صدا و سیما می‌تواند نقش آفرینی پررنگی را ایفا کند. در نظر داشته باشیم معرفی آثار باستانی کشور صرفا با جشنواره و همایش ها ممکن نیست.

عضو شورای فرهنگ عمومی کشور در پایان با انتقاد از ضعف دیپلماسی فرهنگی خاطر نشان کرد: حفظ و حراست از آثار تاریخی و باستانی ایران نیازمند همکاری تمام سازمان‌های مربوطه است در نظر داشته باشیم تاکنون چند فیلم با کیفیت در مورد مولانا ساخته شده است و یا چند اثر تاریخی که برگرفته از آثار حکیمانه عطار است ساخته و جهانی شده. امروز کشور کره با ساخت فیلم‌های تاریخی که برگرفته از تمدن افسانه‌ای این کشور است برای دیدگان سراسر جهان سرمایه گذاری کرده‌اند به گونه‌ای که امروز شاهد رشد متقاضیان دانش پژوهان زبان کره‌ای هستیم، تا بتوانند به نوعی این افسانه‌ها که در قالب فیلم سینمایی برای علاقه مندان ساخته می‌شود ترجمه و منتشر کنند، کمیسیون فرهنگی برای ضعف دیپلماسی فرهنگی بر حسب وظایف نظارتی خود ورود خواهد داشت.
ایمیل مستقیم:   info@sandalisabz.ir
نظر شما:
[ لطفاً از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید ]
نام: *
ایمیل:
کد: *
 
     
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
   
اینستاگرام صندلی سبز
 درباره ما | تماس با ما | پیوندها | آرشیو | RSS
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به صندلی سبز است و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است
© 2015 sandalisabz professional news site. All rights reserved